Ce înseamnă o carte pentru mine

O carte este locul unde obțin refugiu. Fiecare prejudecată este ștearsă și mintea mea începe o nouă viață, o nouă poveste. Nu este necesar să știu totul, deoarece citind aflu totul. Atunci când deschid prima pagină a unei cărți este ca și cum aș pune mâna pe mânerul unei uși care stă între mine și restul universului. Înțelepciune, fantezie, istorie și lecții de viață sunt lucrurile care mă așteaptă între pagini, pentru a mă face mai inteligentă, mai fericită și mai pură.

Când am citit pentru prima dată „Micul print” aveam 8 ani  și acea carte mi-a schimbat întreaga viziune asupra lumii. Am învățat cum să îmi descriu sentimentele, cum să vad lumea din perspectiva persoanelor în vârstă, și cum să visez la o viață ireală. Unele cărți m-au făcut să cresc și m-au ghidat în diverse situații atât când eram copil cât și în zilele noastre. Lectura este pentru mine o modalitate de a mă uita adânc în inima mea și de a-mi răspândi aripile pe care nu am știut ca le am. Odată cu deschiderea unui cărți se deschide mintea, prin cărți înțeleg mai bine lumea înconjurătoare și propriul meu suflet.

Antoine de Saint-Exupéry a scris „Cele mai frumoase lucruri din lume nu pot fi văzute sau atinse, acestea sunt simțite cu inima”. Trebuie doar să deschideți o carte și să începeți să descoperiți lumea.

*NE-AR PLĂCEA SĂ AUZIM SI POVESTEA TA! O POȚI ÎMPĂRTĂȘI CU NOI ÎN SECTIUNEA DE COMENTARII.*
It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrShare on Reddit

This post is also available in: Engleză

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *