Cum definesc familia

Ca să-ți descriu cum definesc eu familia, o să-ți povestesc mai întâi puțin despre propria mea familie.

Am crescut într-o familie mare.  La început am fost doar noi cinci: sora mea mai mică, eu, fratele meu și părinții mei,  dar cum am început să cresc tot felul de oameni diferiți au venit și s-au alăturat familiei noastre.  Asta ar putea să-ți sune ciudat dar lasă-mă să-ți explic ce înțeleg eu prin asta. Părinții mei au fost dintotdeauna oameni iubitori care au vrut să facă mai mult cu viața lor decât să ne crească pe noi și să trăiască pentru ei înșiși. Ei au o inimă care dorește să facă ceva pentru alții. Deci asta au și făcut.  Părinții mei sunt asistenți sociali și în timpul activității lor întâlnesc adesea oameni diferiți a căror situație de viață este extrem de gravă. Vă puteți gândi la lucruri cum ar fi sărăcia extremă, violența și abuzul. Ei au încercat tot timpul să îi ajute cum au putut, dar, uneori, acești oameni au nevoie de o îngrijire mai intensă. În aceste cazuri părinții mei au ales să-i lase pe acești oameni să trăiască cu noi pentru o perioadă de timp. Au trăit cu noi în casă copii mici, adolescente chiar și o bătrânică drăguță cu handicap. Casa noastră a fost mereu plină de oameni.

O mulțime de oameni mă întreabă dacă a fost vreodată greu pentru mine să împart totul cu alții. Răspunsul meu este întotdeauna nu. Ceea ce oamenii de multe ori nu înțeleg este că de fiecare dată când dai ceva, întotdeauna vei primi dublu în schimb. Tinerele adolescente cu care trebuia să împart cameră mea, televizorul, jucăriile, hainele și chiar și părinții, au devenit cu adevărat o familie pentru mine. M-au învățat una dintre cele mai mari lecții pe care am putut să le învăț vreodată în viață. M-au invătat că ori de câte ori le-am acceptat, m-am simțit acceptată, ori de câte ori le-am spus că aparțin, am simțit că aparțin, ori de câte ori am iubit, m-am simțit iubită! Ei mi-au dat atât de multe amintiri pe care nu le-aș da pentru nimic.

Deci, în final, pentru mine familia nu este doar un grup de oameni care sunt conectați prin sânge. Pentru mine familia este mult mai mult decât atât. Este o legătură care nu poate fi ruptă, unde accepți și te simți acceptat, unde impărtăsesti lucruri pe care nu le impărtăsesti cu ceilalți. Este un loc în care simți unitatea, unde ierți, unde vă sprijiniți și vă respectați unii pe ceilalți, dar cel mai important este locul unde simți că faci parte din ceva special.

*NE-AR PLĂCEA SĂ AUZIM SI POVESTEA TA! O POȚI ÎMPĂRTĂȘI CU NOI ÎN SECTIUNEA DE COMENTARII.*
It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrShare on Reddit

This post is also available in: Engleză

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *